Preview Mode Links will not work in preview mode

BT Talks


May 28, 2020

Bun venit la BT Talks, Podcast-ul Bancii Transilvania. 🎧 Sa ai castile pregatite pentru ca avem in noul episod un erou al generatiei noastre - Simona Halep.

Impreuna cu Andi Moisescu, gazda podcast-ului nostru, vorbesc despre multe - munca, lupta cu sine, mentalitatea de a fi castigator, modele pe care le-a avut Simona, inclusiv despre distantarea sociala. Despre cum vede ea succesul si ce inseamna de fapt pentru ea un Grand Slam.

Am aflat ca nu a lipsit niciodata de la antrenamente si disciplina ei este exemplara. Acesta este si motivul pentru care ea nu este o intamplare, ci un rezultat al muncii ei. 

Probabil stii deja, Simona joaca tenis de peste 24 de ani si tatal ei a crezut cel mai mult in ea. A atins prima pozitie in clasamentul mondial WTA de 2 ori si a castigat 2 turnee de Grand Slam - Roland Garros si Wimbledon.

Anul acesta vom lansa si primul documentar despre Simona, asa ca #staytuned. Poti asculta cateva "insight-uri" despre documentar in podcastul cu regizorul Radu Muntean.

 

Snapshot-uri din acest episod:

  • Performanta nu e un secret. Trebuie sa muncesti si sa iti dai seama ce ai gresit sa poti face mai bine la urmatoarea ocazie. Cand reusesti, uiti si suferinta, si greutatea anilor.
  • In 90% din situatii, meciul se castiga inainte de meci. Meciurile emotionale, mari, de finale de Grand Slam se castiga si se pierd inainte.
  • Nu e usor sa te imprietenesti cu stresul. Darren Cahill a invatat-o pe Simona cum sa vada imaginea de ansamblu si sa nu mai puna presiune pe moment pentru a se putea concentra. "In momentul in care pui prea multa presiune pe tine, te blochezi si nu te mai poti concentra."
  • Limita noastra nu este o limita fixa. Cand vrei mai mult si mai mult, limita o poti face sa fie flexibila. "Ma simt obosita, au fost ani grei, dar 2-3 ani mai pot sa joc"
  • Sportivii romani din generatia Simonei nu au avut sansa sportivilor din America carora li se prezinta la varsta de 5 ani terenurile de tenis unde vor juca peste 20 de ani. Si cresc cu increderea aceasta si isi hranesc dorinta de castig zi de zi.
  • Simona tot timpul a investit in sine si a marsat pe ce poate sa o ajute pe termen lung: un antrenor mai bun, un atrenament mai bun. Si a invatat sa ia ce e mai bun din fiecare moment sau persoana care a intrat in viata ei. 
  • In ultimii 6 ani Simona a fost in carantina totala. S-a izolat de tot ce ar fi putut sa-i afecteze cariera si performanta. Inclusiv de interviuri sau aparitii la emisiuni TV. Aceasta carantina a ajutat-o sa ajunga numarul 1 mondial.
  • Simona crede ca daca nu ai castigat un titlu de Grand Slam, nu esti cu adevarat numarul 1 mondial.
  • Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Hagi si Cristian Chivu sunt modele care au ajutat-o pe Simona in cariera.
  • Rafael Nadal este modelul Simonei pentru atitudinea pe care o are fata de joc. Joaca fiecare punct ca si cum ar fi ultimul din viata lui. Doar dupa 3-4 ani de antrenamente cu Darren, Simona a ajuns sa aiba o mentalitate asemanatoare cu a lui Nadal.
  • Victoria de la Wimbledon a fost datorita mentalitatii, Simona s-a simtit intangibila emotional

 

Show notes:

03:04 - Despre increderea pe care a avut-o tatal Simonei

07:28 - Modelele in sport 

10:36 - Sfatul Simonei pentru parinti

13:24 - Incredere, mentalitate de castigator si victoria de la Wimbledon 

19:24 - Despre ce inseamna sa investesti in tine

20:54 - Izolarea fata de orice i-ar fi putut afecta cariera

24:34 - Limita fiecaruia dintre noi nu e fixa 

31:10 - What's next